Sunday, December 18, 2011

Mahasiswa dilanda banjir ludah

Assalamua'laikum dan Hye manusia di Bumi.

Saya baru jumpa video ni dekat Facebook dan saya rasa video ini unik perhaps?

Saya sendiri kurang pasti apa isu berbangkit but it has something to do with our Perdana Menteri di Putra World Trade Centre.

Apa kata kalian usha dulu apa yang abang-abang dan pak cik-pak cik ni mengomel?




ludah meludahi


Macam mana? 

Ini apa yang saya dapat konklusikan daripada video ini.

Pertama, nak ludah mahasiswa? Korang berapa orang je walaupun semua dah tua bangka yang mungkin air liur dorang ni pekat dan banyak. Errr?? EEEYUUUUUUU! Korang tak nak kira berapa mahasiswa dan mahasiswi yang ada untuk ludah korang balik? Silap-silap cukup untuk korang mengambil hadas besar :)

Kedua, otak letak dekat kepala lutut? Otak letak dekat kepala lutut ni pun sekurang-kurangnya kami mahasiswa dan mahasiswi. Engkau?

Ketiga, bertakbir "Allahuakbar" yang bermaksud Allah Maha Besar or Allah The All Mighty tapi dekat leher kau tu apa ek? 

Saya percaya kawan-kawan ada your own judgement dan itu saya pasti akan hormati. Umur saya masih belum cukup untuk berpolitik secara agresif dan omelan ini hanya berkisarkan status saya sebagai mahasiswa, bukan penyokong kerajaan mahupun pembangkang.











5 comments:

KertasWarnaMerah said...

mereka tidak tahu...Kerajaan M, sebenarnya di 'bawah' kaki Mahasiswa. huhu...

MUHAMMAD AZRI said...

Yap betul.

Kita generasi muda, generasi Y.

Kita bakal pemimpin dan kita yang memilih pemimpin.

Jadi, walaupun kita ni setahun jagung br bljar kat u, dorang x boleh underestimate kita kn?

Mrs Sufatiha Nur said...

if x mahasiswa camane lak ekh??? heheh jgn mare

haffizmohdnoor said...

diorg ni buat statement x pikir pakai otak agak eh..pelik betul perangai


singgah n follow sini

http://haffizmohdnoor.blogspot.com/

MUHAMMAD AZRI said...

@Hafiz

Done following you! nak buat macam mna weyh, dh dorg bercakap menggunakan kepala lutut dan emosi (T.T)

@Mrs Sufatiha

Tak mara punn.. Dia depends laaa